OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ


OKULUN TARİHÇESİ

Anafartalar ilköğretim okulu Çanakkale merkez ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Çanakkale merkez İsmetpaşa Mahallesi Yonca Sokak ile Karanfil Sokaklar arasında 3 katlı olarak yapımına başlanan okulumuz, Sayın Valimiz Hüsnü Tuğlu'nun açılışta verdiği direktif ve destek ile 4 kata çıkarılarak 1992 yılında başlanmış inşaatı 1993 yılında tamamlanmış ve 1993–1994 öğretim yılında açılmaya hazır duruma getirilmiştir.

           Okulumuzun eğitim-öğretime başlamasının hemen akabinde koruma derneği ve okul aile birliği faaliyete girmiştir. Ayrıca okulumuzun anasınıfı faaliyete geçirilmiş öğrencilerin bu imkândan faydalanması sağlanmıştır. Okulumuzun ilk yılında okul bahçesine bir basketbol, bir voleybol sahası yaptırılmış, öğrencilerimizin sportif çalışmaları 1. kademe ve 2.kademe beden eğitimi öğretmenlerinin gayretli çalışmaları ile sağlanmış basket, voleybol ve atletizm takımları faaliyete geçirilmiştir. Okulumuz 1993–1994 yılında 1 ve 2 kademe de son sınıf olmadığından mezun vermemiştir.2012 Yılından itibaren okulumuz MEB'in kararı ile temel eğitim kapsamına alınarak öğrenim süresi 4 yıl olarak belirlenmiş ve bağlı olduğu kayıt bölgesine ilkokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bünyesinde 1 özel eğitim sınıfı,2 ana sınıfı ve 15 şubeden oluşan 1.2.3.4.sınıf seviyesinde eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütmeye devam etmektedir.

           Okulumuz binası için yıkım kararı çıktığından 24/02/2020 tarihinden itibaren İsmetpaşa Mahallesi Mecidiye Camii yanında bulunan Şemsettin Fatma Çaoğlu Ortaokulu binasından bize ayrılan müstakil giriş çıkışları ve bahçesi olan kısımda eğitim öğretime devam etmektedir.

            Okulumuz bünyesinde 1 özel eğitim sınıfı, 2 ana sınıfı ve 16 şubeden oluşan 1.2.3.4.sınıf seviyesinde eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütmeye devam etmektedir.  Rehberlik Servisimiz, Kantinimiz ve Kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanemizde 2257 kitap vardır.      



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi